arrow_drop_up arrow_drop_down
15 september 2019 

Afvallen zonder dieet, een utopie of mogelijkheid?

kan je afvallen zonder dieetAfvallen zonder dieet is vaak wat mensen het liefste willen wanneer zij beginnen met afvallen. Dit klinkt als de makkelijkste weg, je hoeft niet op je eten te letten en je kan gewoon lekker blijven eten wat je lekker vindt. Niet dus… afvallen is altijd lastig. Zeker als je lichaam dit niet gewend is.

Afvallen zonder dieet klinkt dus zo makkelijk, maar is het wel mogelijk? Vaak wordt aan mensen geadviseerd te starten met een dieet wanneer zij willen afvallen. Zelfs de fitness goeroes zeggen dat dit de beste manier is om snel af te vallen. Tegenwoordig worden diëten ook vaak voor marketingdoeleinden gebruikt. Ik zocht uit of afvallen zonder dieet nu een utopie is of nu echt een mogelijkheid. En als dat zo is, wat moet je dan doen om zonder dieet af te vallen?

Calorietekort creëren

Een lichaam valt af wanneer het minder calorieën binnen krijgt dan het verbrand. Hierdoor gaat het lichaam vet verbranden in plaats van de calorieën die het normaal zou binnen krijgen.

Wanneer je wilt afvallen zul je dus altijd een voedingsschema moeten maken, je moet namelijk calorieën kunnen tellen. Voordat je een voedingsschema kan gaan maken moet je eerst je caloriebehoefte berekenen.

afvallen zonder dieet door calorietekort te creeren

Dit zijn het aantal calorieën dat je per dag moet eten om op gewicht te blijven. In deze blog heb ik beschreven hoe je deze berekening kan maken. Wanneer je dat hebt brekend moet je een calorietekort creëren, het beste is dan om 500 calorieën van je caloriebehoefte af te halen.  Vindt je dat te snel gaan, dan kan je ook 300 calorieën eraf halen.

Voeding aanpassen

Wanneer je dus gaat afvallen zal je je huidige voeding moeten gaan aanpassen. Dit kan in soort zijn, maar het kan ook zijn dat je je porties moet aanpassen. Als je namelijk niets veranderd zal er ook niets gebeuren. Door de voeding die je nu eet val je niet af.

afvallen zonder dieet door voeding aan te passen

Ga voor jezelf na welke voeding het meeste vet of suikers bevatten en zorg dat je deze voeding niet meer eet. Wel is het belangrijk dat je blijft eten wat je lekker vindt. Je moet het namelijk wel vol kunnen houden voor een langere tijd. Anders is dat zonde van alle tijd en moeite die je erin hebt gestoken.

Afvallen zonder dieet: voeding

Als je nu naar voeding kijkt moet je dus wel aanpassingen gaan doen om af te kunnen vallen. Kan je dan ook afvallen zonder dieet? Ja en nee… Je kan je voedingsschema een dieet noemen, omdat je moet letten op je voeding. Het is maar hoe je het beestje een naam geeft.

Conclusie is wel dat je niet kan afvallen zonder dieet met voeding. Je moet je voeding aanpassen om een calorietekort te creëren en dit gaat toch een keer als een dieet voelen. Er zullen namelijk voedingsmiddelen zijn die je niet meer mag eten, wanneer dit een belemmering voor jezelf wordt is de stempel dieet al snel gezet.

Echter is er wel een andere manier om af te vallen zonder dieet, let daarbij wel op dat voeding altijd belangrijk is en in balans moet zijn met fysieke beweging om optimaal resultaat te kunnen behalen.

Hoe wel afvallen zonder dieet?

Een dieet is echt niet altijd nodig als jij wilt afvallen. Er zijn verschillende manieren waardoor je gewicht gaat verliezen zonder dat je een heel voedingsschema hoeft te maken of berekeningen hoeft te maken. Dit is enkel om het afvalproces inzichtelijk te maken.

Hieronder heb ik een aantal manieren beschreven die jou kunnen gaan helpen met afvallen. Dit zijn simpele dingen die je gewoon in je dagelijkse leven kan toepassen, maar je moet het natuurlijk wel doen. En consequent blijven doen.

Wanneer jij deze manieren goed toepast in jouw dagelijkse leven zal je zeker resultaat gaan zien op de weegschaal.

Beweeg meer

Als je beweegt verbrand je calorieën. Je hebt net gelezen dat je door calorieën te verbranden (calorietekort) kan afvallen. Probeer dus dagelijks meer te bewegen. Pak bijvoorbeeld wat vaker de fiets naar je werk, of als je een korte afstand moet reizen.

afvallen zonder dieet door meer te bewegen

Neem de trap in plaats van de lift of ga vaker naar de gym om cardio oefeningen te doen. Een lange boswandeling met je hond kan er ook al voor zorgen dat je calorieën gaat verbranden.

Er zijn zoveel manieren van fysieke beweging die je kan bedenken om af te vallen. Kijk wat voor jou het fijnste is en zorg dat je meerdere keren per week gaat doen.

Drink veel water

Water zuivert het lichaam, maar zorgt er ook voor dat je een vol gevoel in je maag krijgt. Doordat je een vol gevoel in je maag hebt zal je niet zo snel de kast in duiken voor een snack. Geadviseerd wordt om 2 liter water per dag te drinken, dit zou ik ook zeker doen.

afvallen zonder dieet door water te drinken

Maar wanneer je een honger gevoel voelt op komen en zin hebt om een snack te pakken, pak dan een keer een glas water. Je zal het dan langer kunnen volhouden tot bijvoorbeeld je volgende grote maaltijd.

Eet gezonde snacks

Als je dan toch een keer zin hebt in een snack, kies dan voor een gezonde snack. Een goed voorbeeld hiervan is fruit. Fruit bevat vaak natuurlijke suikers en doordat het zoet is kan je het ook als vervanger voor snoep zien.

afvallen zonder dieet door gezonde snacks te eten

Hoe meer snacks je per dag eet, hoe meer calorieen je binnen krijgt. Het nadeel van snacks is ook dat je vaak niet door hebt wat je pakt. Hierdoor zal je later voor een verassing te komen staan wanneer je jezelf gaat wegen. Kies daarom voor snacks met een laag aantal calorieën.

Laat frisdrank staan

Frisdranken bevatten enorm veel suikers. Deze suikers worden in je lichaam weer omgezet in vetten waardoor je een vetlaagje gaat krijgen. Wanneer je gaat afvallen wil je dit juist voorkomen. Laat daarom de frisdranken staan en kies liever voor suikerarme drinken.

laat-frisdrank-staan

Denk hierbij aan bijvoorbeeld water, thee of koffie. Wil je extra gezond doen dan is groene thee een aanrader. Dit zorgt ervoor dat de meeste afvalstoffen uit je lichaam worden gehaald. Heeft niets te maken met echt afvallen, maar is wel belangrijk voor een gezonde leefstijl.

Is afvallen zonder dieet mogelijk?

Het antwoord hierop is ja. Je kan door de bovenstaande tips toe te passen in je dagelijkse leven werkelijk afvallen zonder dieet. Wel is het belangrijk dat je deze tips ook consequent blijft doen. Wanneer je dit maar eenmalig of een paar keer gaat doen moet je geen wonderen verwachten. Je zal er uiteindelijk altijd zelf voor moeten werken. Kwestie van actie reactie. Als je actie onderneemt zal je resultaat gaan zien.

Wel moet ik een kanttekening maken, want mensen leggen vaak snel de link met een dieet als het om voeding gaat. Dieet is niet de manier om af te vallen. Een dieet is vaak voor een korte tijd. Kijk bijvoorbeeld naar een ketodieet, hoe lang zou je dat volhouden? Zeker niet je hele leven.

Het is de bedoeling dat jij een manier vindt om gezonder te gaan leven. Jezelf een gezonde levensstijl aan te passen. Met deze bovenstaande tips kan je daar een start mee maken.

Wil je het inzichtelijk maken, maak dan vooral een voedingsschema. Zit je liever nergens aan vast? Zorg dan dat je manieren vind die wel bij jou nieuwe gezonde levensstijl passen. Wanneer je dat lukt zal je je leven lang kunnen profiteren van de acties die je nu gaat ondernemen.

Afvallen zonder dieet met behulp van de Afslankrecepten Bijbel?

De afslankrecepten bijbel kan jou helpen met het afvallen zonder dieet. In dit boek vindt je verschillende recepten die je makkelijk kan maken en ook nog eens lekker zijn! Het voordeel hiervan is dat de gerechten een laag aantal calorieën bevatten en dus ervoor gaan zorgen dat jij gaat afvallen.

Je krijgt geen voedingsschema’s of iets anders… Kies een recept uit wat jij lekker vindt en je kan het gaan maken. Je kan dus genieten van een heerlijk gerecht zonder dat je daar spijt van hoeft te hebben of dat je voor verassingen komt te staan wanneer je op de weegschaal kijkt.

Bij het boek krijg je ook een aantal recepten voor gezonde snacks en wordt je geholpen met een boodschappenlijstje met gezonde voeding.

Wil je dus een goede start maken met jouw nieuwe gezonde levensstijl? Dan gaat dit recepten boek hier zeker bij helpen. Als je meer informatie wilt dan kan je mijn review lezen over dit product.

Ben je al overtuigd dan kan je door op de onderstaande knop te klikken de Afslankrecepten bijbel aanschaffen met ruim 40% KORTING. Waar wacht je op? Maak meteen een goede start en je zal geen spijt krijgen van je keuze wanneer je over een paar maanden in de spiegel kijkt.

Direct starten met afvallen zonder dieet

Over de schrijver

Meer informatie over droog trainen?

Wij hebben meer dan 50 artikelen over droog trainen in ons archief!