arrow_drop_up arrow_drop_down
Op zoek naar goede dumbbells? Dit zijn dé beste dumbbells van dit moment!
18 september 2020 

Op zoek naar goede dumbbells? Dit zijn dé beste dumbbells van dit moment!

Soms kiezen mensen ervoor om liever thuis te trainen dan in een sportschool en zeker in deze vreemde tijd kiezen veel meer mensen om thuis aan de slag te gaan.
Maar wat kan je dan het beste aanschaffen? Als je thuis krachttraining wilt doen om je spiermassa te vergroten dan zijn halters of wel dumbbells genoemd perfect om verschillende oefeningen uit te voeren. Dumbbells heb je in verschillende vormen en maten dus welke is nu de beste voor jou? In deze blog gaan we kijken welke dumbbells er zijn en waar je het beste op kan letten.

Waarom een dumbbell voor thuis?

Zoals ik hierboven al had beschreven heeft thuis trainen veel voordelen. Je hoeft niet door weer en wind naar de sportschool en je zit ook niet aan een abonnement vast van de sportschool. Daarnaast kan je ook trainen op een moment dat het jou uitkomt.

Met dumbells kan je dus eenvoudig thuis trainen en dumbbells zijn een van de meest veelzijdige trainingsmaterialen. Dumbbells zijn goed om spiermassa en spierkracht op te bouwen, maar ook heel goed als je wilt afvallen. Je traint met dumbells verschillende spiergroepen zoals de armen, benen, buikspieren en borstspieren. Daarnaast nemen dumbells weinig plaats in beslag in huis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dumbbell?

Een goed set dumbbells is dus ideaal voor thuis om aan krachttraining te doen en af te vallen.
Dumbbells ziin er in verschillende soorten en maten. Hieronder bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een dumbbell:

Allereerst hebben dumbbells twee verschillende vormen: een ronde vorm en hexagon vorm ( zeshoekig)
Het grote voordeel van een hexagonale dumbbell is dat deze niet weg rolt als je de dumbbell op de grond legt. Hierdoor kan je er ook andere oefeningen mee doen die je met een ronde dumbbell niet kan doen.

Verstelbaar

Als tweede ga je kijken of de dumbbell verstelbaar is of niet. Als je een vaste dumbbell hebt vormen de stang en het gewicht een geheel. Je kan het gewicht dus niet veranderen en ook niet het aantal schijven uitbreiden.

Een voordeel is wel dat de dumbbell hierdoor stevig en makkelijk in gebruik is. Het nadeel is dus wel dat je voor ieder gewicht een andere dumbbell nodig hebt.
Als je een verstelbare dumbbell hebt dan heb je een losse tang met verschillende losse schijven.

De verschillende schijven kan je op de stang zetten en vast maken met een moer. Hiermee kan je dus het gewicht aanpassen van de dumbbell.
Als je dus verschillende gewichten wilt gaan gebruiken en redelijk goedkoop uit wilt zijn is verstelbare dumbbell de beste keus.

Materiaal

Het is ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de dumbbell. Je hebt gietijzeren dumbbells, dumbbells van rubber, polyurethaan en chroom.
De meeste dumbbells zijn gemaakt van gietijzer. Gietijzer is relatief zwaar en goedkoop.

Een nadeel van een gietijzeren dumbbell is, dat het erg broos is en als je de dumbbell laat vallen loop je het risico dat de dumbbell breekt en dat je de vloer beschadigd.

Een dumbbell kan ook van rubber gemaakt zijn. Een voordeel hiervan is dat rubber erg flexibel is. Stel je laat een rubberen dumbbell vallen dan loop je weinig risico dat de dumbbell breekt en dat je de vloer beschadigd. Een nadeel van een rubberen dumbbell is dat deze relatief licht is. Als je een rubberen dumbbell wilt met veel gewicht heb je erg grote dumbbells nodig.

Als laatste kan een dumbbell dus ook bestaan uit chroom of polyurethaan. De dumbbell is dan niet volledig van dit materiaal, maar heeft een coating. Het is dus een gietijzeren dumbbell met een coating van polyurethaan of chroom. Het voordeel hiervan is dat de dumbbell minder broos is en minder schadelijk maakt voor je vloer.

Hieronder dus nog even de punten waar je op moet letten op een rijtje:

Welke vorm heeft de dumbbell?
Wil je een ronde dumbbell of een hexogonale?

Is de dumbbell verstelbaar?
Wil je een vaste dumbbell of een verstelbare met verschillende gewichten?

Van welk materiaal is de dumbbell gemaakt?
Wil je een gietijzeren dumbbell, een rubberen dumbbell, een dumbebll van chroom of een dumbbell van polyurethaan?

Wat zijn op dit moment de beste dumbbells voor thuis?

Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal dumbbells op een rijtje gezet:

Ohmygoods – verstelbare dumbbell 5-24 kg

Dit is de beste verstelbare dumbbell. Met deze dumbbell kan je trainen met gewichten van 5-24 kg. Deze dumbbell is dus erg handig en makkelijk in gebruik. Het verstellen van de gewichten gaat eenvoudig door aan een knop te draaien. Je hoeft dus niet steeds losse gewichten aan de stang te hangen.
Doordat je met deze dumbbell kan trainen met meerder gewichten heb je aan een dumbbell genoeg.

OhmyGoods - Verstelbare Dumbbell 5 - 24 KG - Gewichtheffen - Gewichten - Thuis Sporten - Dumbbell

Deze dumbell kopen

Tunduri dumbbellset – 15 kg

Dit is een goede dumbbells set voor een beginner. Als je wilt beginnen op een laag gewicht en langzaam het gewicht wilt opvoeren is dit een perfecte dumbbell om mee te beginnen. Daarnaast is dit ook een van de goedkoopste dumbbells. Bij de dumbbell worden 8 verschillende halterschijven geleverd ( 2 x 3 kg. | 2 x 2 kg. | 2 x 1 kg. | 2 x 0,5 kg ) zodat je zelf het gewicht kan bepalen en aanpassen. Doordat de dumbbell zo veel keuze heeft in verschillende gewichten is deze dumbbell ook goed te gebruiken voor ervaren sporters.

Tunturi Dumbbellset - Halterset - Totaal 15 kg - Zwart

Deze dumbell kopen

Virtufit Neopreen dumbbellset met houder

Dit is een fijne halterset met een coating van neopreen en is erg populair bij de vrouwen. Bij de dumbbellset wordt een standaard geleverd waar je de verschillend dumbbells van de verschillende gewichten op kan stapelen. De halterset bestaat uit:
– 2 neopreen dumbbells van 0,5 kg in de kleur rood
– 2 neopreen dumbbells van 1 kg in de kleur paars
– 2 neopreen dumbbells van 2 kg in de kleur blauw
De dumbbells hebben een zeshoekige vorm en kunnen hierdoor ook niet makkelijk weg rollen. Deze is niet alleen makkelijk voor jezelf, maar ook heel leuk om cadeau te geven.

VirtuFit Neopreen Dumbellset met Houder

Deze dumbell kopen

• Hexa dumbbells – 2x 20 kg- zilver/zwart

Deze hexa dumbbells hebben een zeshoekige vorm en kunnen hierdoor dus niet weg rollen. Het handvat heeft een goede grip en de rubberen laag zorgt ervoor dat de vloer niet beschadigd tijdens het trainen. Deze dumbbells zijn per paar verkrijgbaar in verschillende gewichten oplopend tot 30 kg.
Met deze dumbbell kan je veel verschillende oefeningen doen waar je verschillende spiergroepen mee traint.

Hexa Dumbells - 2 x 20 kg - Zilver/Zwart

Deze dumbell kopen

• VidaXL- halterset- 60.5 kg

Dit is een compleet pakket van dumbbells en haltersets. Het voordeel hiervan is dat je zowel dumbbell trainingen kan doen en halterset trainingen. De set bestaat uit 3 staven. Twee staven voor de dumbbell van 45 cm lang en een lange staaf voor de halterset van 140cm lang. Daarnaast krijg je er ook nog verschillende gewichten bij:
-6x 1,25 kg gewichten
-4x 2,5 kg gewichten
-4x 5 kg gewichten
-2x 10 kg gewichten
Deze schijven met verschillende gewichten kan je gebruiken voor de dumbbell en voor de halterset. Om de schijven vast te zetten zitten er 6 klippers bij.
Dus voor een voordelige prijs heb je een dumbbell en een halterset voor een volledige workout.

vidaXL - Halterset - 60.5 kg - 2 Dumbbells + Barbell - Zilver/Zwart

Deze dumbell kopen

Welke dumbbell ga jij aanschaffen?

Zoals je hebt kunnen lezen komt er bij de aanschaf van een dumbbell veel kijken. Je hebt veel verschillende dumbbells om uit te kiezen en dat kan lastig zijn. Hierboven hebben we een aantal dumbbells besproken, maar wat vooral belangrijk is bij de aanschaf van een dumbbell is om te letten op de aandachtspunten. Met een dumbbell in huis heb jij zelf de vrijheid om te trainen wanneer jij wilt en kan je toch aan alle spiergroepen werken.
Ben jij dus opzoek naar een manier om thuis alle spiergroepen te trainen, maar wil je niet veel ruimte in beslag nemen in huis? Dan is een dumbbell perfect voor jou!

Over de schrijver

Meer informatie over droog trainen?

Wij hebben meer dan 50 artikelen over droog trainen in ons archief!