arrow_drop_up arrow_drop_down
23 juli 2020 

Review: Yoga stap voor stap van Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart + ervaringen

yoga stap voor stap coverIn deze drukke tijd kan je wel eens last van stress hebben op je werk of in je privé leven. Als je langdurig stress ervaart kan dit nadelige effecten hebben op je lichaam. Als je daar weer je balans in wilt vinden kan Yoga een ideale oplossing zijn. Iedereen heeft natuurlijk wel eens van yoga gehoord, maar de meeste Yoga cursussen zijn erg duur en niet echt bij de deur. Vandaar dat er nu een online Yoga cursus voor beginners is ontwikkeld die je zelf thuis kan doen: de cursus Yoga Stap voor Stap – Happy With Yoga. In deze review over de cursus Yoga stap voor stap gaan we dieper in op de cursus en gaan we kijken of de cursus ook iets voor jou is.

Wat is Yoga?

 Yoga komt uit India en betekend samenbrengen of verbinden van het lichaam, geest en ziel. Met yoga maak je dus je lichaam flexibel en vorm je daarnaast een spirituele handeling uit, want als jou lichaam flexibel is kan je ziel zich ook makkelijker uiten. Door yoga ga je je lekkerder in je vel voelen en kom je tot rust.

yoga stap voor stap houdingen

Hieronder een aantal voordelen die je kan ervaren als je yoga beoefend:

 • Je hebt minder last van stress en bent beter in balans
 • Je slaapt beter en je hebt meer energie
 • Je zit lekkerder in je vel en je voelt je gezonder
 • Pijntjes zoals nek, rug en schouder klachten worden minder of verdwijnen
 • Je ervaart sneller een groter gevoel van geluk

Wat houdt de cursus Yoga Stap voor Stap in?

Yoga Stap voor Stap is een Nederlandse online yoga cursus met lessen om thuis te doen. Met deze online Yoga cursus kan je thuis yoga leren als beginner. Je kan het dus zien als een volledige basis online yoga opleiding. De cursus bestaat uit 9 lessen waarin je alle basisoefeningen van yoga leert die zorgen voor ontspanning, sterker lichaam, gezonde geest en meer persoonlijke kracht. Je kan de lessen volgen via een pc, laptop, tablet of smartphone.

Na het aanschaffen van de cursus krijg je een welkom e-mail met de inloggegevens en kan je meteen beginnen.

Hieronder een voorbeeld van een aantal lessen:

 • Les 1:

In deze les ga je leren wat een goede zittende yoga houding is zonder last van je rug te krijgen en daarnaast eindig je met een klein stukje meditatie.

 • Les 2:

In deze les ga je dieper in op de ademhaling en doe je verschillende yoga oefeningen.

 • Les 3:

In deze les krijg je handige tips om rugklachten tegen te gaan bij het doen van yoga en daarnaast doe je weer verschillende oefeningen.

Dit zijn een aantal lessen van de cursus die we hebben uitgediept. Alle lessen van de cursus duren gemiddeld een uur. In het eerste deel van de lessen merk je dat vooral de nadruk ligt op de juiste technieken en de bijbehorende houding. Dit kan voorkomen dat je een vervelende blessure op loopt. De lessen zijn duidelijk te volgen en je kan ze zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt.

Naast de 9 lessen krijg je ook nog een aantal bonussen:

Een Yoga voor beginners e-book met de 25 belangrijkste houdingen

Dit e-book is een meerwaarde bij de cursus. Er staat heel duidelijk uitgelegd hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren en wat de juiste houding is. Daarnaast staan er verschillende afbeeldingen in die alles nog duidelijker maken.

gratis e-book yoga stap voor stap

Een extra video les over Yoga filosofie

Dit is een interessante yoga les waarin je wordt meegenomen in de geschiedenis en de filosofie van yoga en hoe je lichaam en geest zich ontwikkelen wanneer je yoga beoefent.

Extra video’s over Yoga ademhaling, discipline en tijd

In deze video’s ga je in op de juiste ademhaling die je kan gebruiken tijden de yoga oefeningen. Daarnaast is er een video die in teken staat van yoga onderdeel maken van je dag. Hierna heb je geen extra motivatie meer nodig om tijd voor jezelf te maken. Als laatste ga je je eigen grenzen verkennen.

Toegang tot de besloten online community

In deze besloten facebook groep kan je vragen stellen en met andere cursisten in contact komen.

Wie zijn de bedenkers van de cursus Yoga Stap voor Stap?

 De cursus Yoga Stap voor Stap is bedacht door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart vanuit hun eigen bedrijf Happy With Yoga Academy waarmee ze ingeschreven staan bij de KVK. Melanie en Rolf reizen de hele wereld over en doen al vele jaren aan yoga. Ze hebben veel ervaring met het geven van yoga-en mindfulness trainingen en cursussen.

melanie yoga stap voor staprolf yoga stap voor stap

Na een tijdje merkte ze dat er in Nederland niet veel goede yoga trainingen en cursussen zijn voor beginners. Hierdoor kwamen ze op het idee om een online yoga cursus te maken. Naast deze cursus hebben ze nog een aantal andere cursussen ontwikkeld:

 • Yoga Nidra
 • Yoga Nidra: reis door de Chakra’s
 • Mindfulness voor het dagelijkse leven

Tijdens te video’s merk je echt dat ze een passie hebben voor yoga en geven ze op een prettige manier les. Door de jaren heen hebben Rolf en Melanie vele diploma’s behaald over yoga.

Voor wie is de cursus Yoga Stap voor Stap geschikt?

 Yoga is voor iedereen geschikt, maar deze cursus is vooral ontwikkeld voor mannen en voor vrouwen die graag met yoga willen beginnen maar niet weten hoe. Daarnaast is de cursus ook voor licht gevorderden, omdat je de oefeningen zelf kan aanpassen van makkelijk naar moeilijk. Met deze cursus leer je stap voor stap de basishoudingen en technieken. Alle lessen kan je thuis doen en op je eigen tempo. Heb je dus last van stress of wil je graag met yoga beginnen? Dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou.

Wat zijn de ervaringen van andere met de cursus Yoga Stap voor Stap?

 Het is natuurlijk ook erg belangrijk om te weten wat andere cursisten van de cursus vinden. Op internet zijn over deze cursus veel ervaringen te vinden van verschillende cursisten. Als we alleen al kijken naar de facebook pagina zien we dat ze meer dan 15000 volgers hebben en dat verschillende volgers de cursus beoordelen van 4 uit 5.

De meeste mensen zijn erg tevreden over de eenvoud en de structuur van de cursus. Op de website zie je ook een aantal geschreven ervaringen:

reactie yoga stap voor stap

reactie2 yoga stap voor stap

Rick Maijer over Yoga Stap voor Stap:

Allereerst bedankt voor de hulp in het bijdragen van het veranderen van mijn leven.
Zonder jullie was het me niet gelukt. Ik weet dat ik een groot deel zelf heb gedaan maar ik kon het niet alleen dus; Bedankt!
Zoals ik al eerder aangaf heeft yoga en mindfulness mijn leven veranderd. Iedere ochtend sta ik op de yoga mat en doe mijn oefeningen met daarna een meditatie sessie. Het voelt zo fijn om zonder stress je dag te beginnen.
Ik voel dat ik steeds vaker bezig ben met het hier en nu, dat ik steeds meer van de kleine dingen geniet. Het genieten was een beetje verdwenen uit mijn leven en alles ging op de automatische piloot.
Ik maakte me druk over wat er morgen of volgende week zou gebeuren terwijl ik daar geen invloed op heb. Ik heb al grote stappen gemaakt en sommige waren niet altijd gemakkelijk.
Ik weet dat ik er nog lang niet ben en nog een lange weg te gaan heb maar ik weet dat de beloning groot zal zijn. De beloning dat mijn huid voor een groot deel vrij is van psoriasis en dat ik minder stress heb. Dat ik accepteer wie ik ben en wie ik wil zijn.
Ik heb nu meer het gevoel dat ik alles in eigen hand heb en dat ik er de controle over heb.
Ja, het heeft mijn leven nu al veranderd en wie weet wat de toekomst brengt. Daar maak ik me nu geen zorgen meer over want ik weet dat het goed komt.
Namasté
Rick

Deze ervaringen laten zien dat andere cursisten veel plezier beleven aan de cursus en er echt baat bij hebben.

Wat kost de cursus Yoga Stap voor Stap?

Voor een eenmalige aanschaf van € 57 krijg je het volledige pakket met de bonussen erbij. Voor minder dan 60 euro krijg je dus de basis van Yoga onder de knie en kan je de lessen altijd terug kijken wanneer je wilt. Als je dit vergelijkt met fysieke lessen in een yogastudio betaal je voor die lessen veel meer dan voor deze online cursus.

Daarnaast zit er op de cursus ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Je hebt dus 30 dagen de tijd om de cursus uit te proberen en te kijken of het iets voor jou is.

Conclusie

Dit is een cursus met een hoge kwaliteit. Je krijgt veel waarde voor je geld en de prijs is relatief laag in vergelijking met fysieke lessen. Daarnaast zijn de video’s duidelijk uitgelegd en kan je ze altijd terug kijken. Door de toegankelijke manier en de juiste begeleiding bij deze cursus ben ik erg enthousiast over de cursus en krijgt de cursus Yoga Stap voor Stap van mij 4 sterren.

Ben je momenteel nog een beginner en wil je graag starten in jouw eigen vertrouwde omgeving met yoga en wil je daarnaast meer ontspanning dan is deze cursus zeer geschikt voor jou!

Met deze cursus kan je op een laagdrempelige manier kennis maken met yoga en hoef je de deur niet uit.

Ben jij dus al een lange tijd op zoek naar een rustige en ontspannen manier om te bewegen en tot rust te komen? Wacht dan niet langer en start vandaag met een meer ontspannen leven!

yoga stap voor stap cover

>>Klik hier om direct te starten met Yoga Stap voor Stap <<

Over de schrijver

Meer informatie over droog trainen?

Wij hebben meer dan 50 artikelen over droog trainen in ons archief!