arrow_drop_up arrow_drop_down
19 december 2019 

Wat is een keto dieet? Ontdek of dit de methode is om snel af te vallen

Wat is keto? of wat is intermittend fasting? allemaal dieet termen waar mensen vaak geen wijs uit kunnen. Wanneer mensen namelijk gaan werken aan hun lichaam denken zij in eerste instantie altijd aan het minderen van eten of bepaalde producten te laten staan.

Uiteindelijk vallen zij terug in een oude gewoonte en merken zij geen verschil. De volgende stap is dan vaak voor hen dat zij opzoek gaan naar andere methoden om snel af te vallen.

Wanneer je hierop zoekt in Google dan kom je al snel uit op verschillende diëten. Er wordt geclaimd dat je door een bepaald dieet binnen een hele korte tijd kilo’s zal gaan afvallen.

Doordat mensen opzoek zijn naar een snelle oplossing besluiten zij dat dieet te gaan volgen, waardoor zij later merken terug te vallen en opnieuw niet het beloofde resultaat ervaren. Je komt dan in een soort visuele cirkel terecht wat je niet dichter bij je doel gaat brengen.

Ik ben van mening dat deze situatie ontstaat doordat mensen vaak geen idee hebben wat het dieet precies inhoudt en of het wel bij hen past. In deze blog licht ik het populaire keto dieet uit en vertel je wat het precies inhoudt, zo kan jij voor jezelf bepalen of dit voor jou de methode is om snel af te vallen.

[lwptoc]

Wat is keto

Keto is een afkorting van het ketogeen dieet. Tijdens dieet is het de bedoeling dat er zo min mogelijk koolhydraten wordt gegeten. Hierdoor gaat het grootste gedeelde van de calorie-inname bestaan uit vetten. Dit is vaak zo’n 60 tot 80 procent.

Wanneer je een keto dieet volgt breng je je lichaam als het ware in ketose. Dit is een staat van het lichaam waarin het vet gaat verbranden omdat het geen brandstof kan halen uit koolhydraten.

Een keto dieet is de laatste tijd erg populair geworden op verschillende social media. Zelfs BN’ers hebben dit dieet gevolgd. Eigenlijk was dit dieet in eerste instantie bedoeld voor medische doeleinden zoals bij mensen met diabetes of epilepsie. Echter wil dit niet zeggen dat het dieet niet zal werken, maar de vraag is werkt het voor jou. Daarvoor is het belangrijk te kijken wat er nog meer bij het volgen van een keto dieet komt kijken.

Wat is ketose

Ketose is een staat waarin je lichaam kan raken. Deze staat wordt bereikt door een proces in je lichaam dat ketogenese heet. Binnen het keto dieet eet je enorm weinig koolhydraten waardoor je niet de gewoonlijke brandstoffen voor je lichaam binnen krijgt. Je lichaam heeft altijd brandstoffen nodig om te kunnen blijven functioneren.

voeding-aanpassen

Wanneer er dus geen energie uit koolhydraten gehaald kan worden, gaat het lichaam opzoek naar een andere energiebron. Op dat moment worden het aantal ketonen in je bloed verhoogd waardoor vetzuren afgebroken worden en omgezet worden in brandstof voor het lichaam.

Ketonen zijn verbindingen die worden aangemaakt uit je vetvoorraad in de lever. De lever is een voortdurend producent van ketonen, echter hangt de hoeveelheid af van de koolhydraat en eiwitinname.

Wat moet je verwachten bij een keto dieet?

Bij een keto dieet moet je veel vetten eten in plaats van de koolhydraten. Alleen wil dit natuurlijk niet zeggen dat het lang leve de lol is en je bakken met friet of ander vet eten achterover kan werken. Het moet namelijk nog wel gezond blijven. Je wilt namelijk afvallen maar het liefst wel gezond neem ik aan? Anders ben je straks ziek met een slank lichaam, daar heb je ook niet veel aan.

Daarom is het belangrijk opzoek te gaan naar gezonde vetten voor in het keto dieet. Binnen een keto dieet is er een waslijst aan welk voedsel je allemaal niet mag hebben om je lichaam in ketose te brengen.

Aardappelen mag je gedag zeggen, net als ander koolhydraat rijk eten zoals rijst, pasta, bonen maar ook melk en fruit. Je mag zelfs geen cheatmeal hebben tijdens een keto dieet. Dit is dus echt een extreme vorm van diëten die goed bij mensen kan werken, maar het is wel diëten in het extreem. Dingen die wel mag eten zijn bijvoorbeeld:

  • Eieren
  • Steak
  • Avocado
  • Zalm
  • Spinazie
  • Quinoa
  • Kip
  • Boerenkool

Krachttraining in combinatie met keto

Tijdens het volgen van een keto dieet krijg je enorm weining koolhydraten binnen via je voeding. Wanneer je flink wil gaan trainen in de gym heb je wel echt brandstof nodig om goede prestaties weg te kunnen zetten. Is het dan ook mogelijk om te sporten wanneer je midden in een keto dieet zit?

Dit ligt eigenlijk vooral aan jezelf, iedereen reageert namelijk anders op een keto dieet. Je moet altijd goed naar je lichaam luisteren op het moment dat je in deze staat gaat sporten. Zeker in het begin, een lichaam moet gewend raken aan het feit dat het niet zijn brandstof uit koolhydraten kan halen. Ga dus niet gelijk enorm explosief van start maar bouw dit vooral rustig op.

Daarnaast is het goed om te weten dat een keto dieet ervoor zorgt dat je spiermassa gaat verliezen. Om spieren te krijgen heb je nu eenmaal koolhydraten nodig, hier functioneren zij op. Je spieren kunnen dus wat platter gaan ogen. Het heeft dus ook geen zin om spiermassa op te gaan bouwen in de gym. Ga vooral voor het trainen op behoud van spiermassa zodat je niet te veel spiermassa verliest.

Let tijdens een keto dieet ook op explosieve oefeningen zoals een HIIT training. Dit soort oefeningen zijn dan niet aan te raden omdat je daarvoor te weinig energie hebt.

Is het keto dieet een dieet voor jou?

De grote vraag is nu of het keto dieet ook echt iets voor jou kan zijn. Ik heb je nu vertelt wat keto is en wat er allemaal bij komt kijken. Ik kan niet bepalen voor jou of dit het perfecte dieet is. Dit is iets wat je zelf moet ondervinden. Mogelijk kan je er geweldige resultaten mee boeken maar het kan ook een regel rechte hel voor je zijn.

Dit is heel erg afhankelijk van de persoon. Dat een dieet goed kan zijn voor je is zeker waar, het enige wat wel een nadeel is is dat je een dieet niet voor de langere termijn vol kan houden. Het beste is een nieuwe levensstijl aan te nemen.

Als je met keto zou beginnen dan zou je hier dus een levensstijl van moeten maken om dezelfde resultaten te kunnen blijven boeken en dat je niet terug valt in oude gewoontes. Vraag jezelf dan ook goed af of jij een keto levensstijl ziet zitten. Een keer uitproberen kan zeker niet kwaad en misschien is dit wel dé manier voor jou om af te vallen.

Effectief keto dieet volgen

Wil jij een effectief keto dieet volgen, waarin je niet zelf opzoek moet gaan naar voedingsmiddelen of manieren om goed te kunnen diëten? Probeer dan een de keto revolutie. Met dit programma krijg je de juiste begeleiding en tools die ervoor gaan zorgen dat jij met keto snel buikvet zal gaan verliezen.

Wil je dus een keer keto diëten uitproberen dan is dit de beste manier.  Je krijgt een maaltijdplan, receptenboek en een volledige videocursus tot je beschikking. Geen gezeur met zelf dingen uitzoeken op intenet, alles wordt je zo kant en klaar voorgeschoteld. Enige wat van jou wordt verwacht is actie.

Je kan de keto revolutie nu proberen met een korting van 60% op de normale prijs. De investering in jezelf is minimaal, dus mocht het toch niks voor jou zijn heb je niet eerst bakken met geld uitgegeven om aan de slag te kunnen gaan. Klik op de knop hieronder en start direct met het keto revolutie programma.

Over de schrijver

Meer informatie over droog trainen?

Wij hebben meer dan 50 artikelen over droog trainen in ons archief!