arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat zijn de beste home gyms van dit moment?
30 juli 2020 

Wat zijn de beste home gyms van dit moment?

waarom een home gymAls je bezig bent met je lichaam wil je zo veel en zo vaak mogelijk sporten, maar je hebt niet altijd zin om door weer en wind naar de sportschool te gaan en dan ook nog eens te wachten tot je favoriete fitness apparaat vrijkomt. Met een home gym of ook wel krachtstation genoemd is dit niet meer nodig. Hiermee kan je thuis aan al jouw spiergroepen werken zonder nog maar de deur uit te hoeven. Met een home gym heb je dus een compleet trainingsapparaat voor thuis en je hebt er niet veel ruimte voor nodig. In home gyms zijn veel verschillende keuzes en het kan lastig zijn om de juiste te kiezen voor jouw doelen. Daarom gaan we in deze blog kijken naar wat de beste home gyms zijn en waar je op moet letten.

Waarom een home gym voor thuis?

 Een home gym of een krachtstation is heel handig voor thuis. Je hoeft niet meer naar de sportschool toe om te trainen en hoeft dus ook geen abonnement meer aan te schaffen in de sportschool. Dit bespaart tijd en geld. Daarnaast hoef je dus ook nooit meer te wachten in de sportschool tot jouw apparaat eindelijk vrij komt.

Als je een home gym hebt kan je de workout thuis doen wanneer jij wilt. Je kan dus veel verschillende oefeningen doen met een home gym zoals, chest press, shoulder press, squats, crunches en dips. Het is wel belangrijks dat je de juiste home gym aanschaft waar je een volledige workout mee kan doen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een home gym?

 Home gyms zijn er in alle soorten en maten, daarom is het erg belangrijk voordat je een home gym gaat aanschaffen om te bepalen naar wat voor home gym je opzoek bent. Het eerste waar je rekening mee moet houden is de ruimte die je hebt om de home gym neer te zetten en waar je deze wilt neer zetten.

Het is dan belangrijk dat je voldoende bewegingsruimte hebt om de home gym heen. Het beste kan je minimaal een straal van een meter om je home gym heen vrij houden. Daarnaast kunnen sommige home gyms worden uitgebreid, het is belangrijk hier ook altijd ruimte voor vrij te houden.

Als tweede ga je kijken naar de training functies van de home gym. Het beste kan je een home gym kiezen waar je zo veel mogelijk oefeningen mee kunt doen. Het is ook belangrijk dat er bij de home gym losse gewichten of stangen zitten. Met losse gewichten kan je nog meer progressie maken met je krachttraining.

Wat ook belangrijks is om naar te kijken is het maximale belastbaar gewicht. De meeste home gyms hebben een belastbaar gewicht van 130 kilo. Hier moet je rekening mee houden als je verwacht dat je in de toekomst zwaarder gaat trainen.

Hieronder zet ik de aandachtspunten waar je op moet letten bij het kopen van een home gym nog even op een rijtje:

  • Afmeting

Het is erg belangrijk dat de home gym wel past bij jouw thuis.

  • Is de home gym uit te breiden?

Na een tijdje wil je meer trainingsmogelijkheden en dan is het wel belangrijk dat je kunt uitbreiden

  • Hoeveel trainingselementen heeft de home gym?

Het is belangrijk dat de home gym voldoende trainingselementen heeft waar je voldoende oefeningen mee kunt doen.

  • Prijs

Je moet natuurlijk ook kijken naar je budget voor een home gym. Duurdere home gyms zijn niet altijd beter, maar goedkopere hebben altijd wel een mindere kwaliteit.

  • Garantie

Het is belangrijk om te kijken of er goede garantie voorwaarde op zitten. Het beste kan je er levenslange garantie op krijgen.

  • Kwaliteit

De kwaliteit is ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk een home gym van duurzame kwaliteit. Je moet ook letten op de bekleding van de bankjes, want dat is meestal het eerste wat kapot gaat.

Wat zijn momenteel de beste home gyms voor thuis?

 Om de keuze iets gemakkelijker te maken hebben we een aantal home gyms op een rijtje gezet:

Focus Fitness home gym unit 2 – krachtstation

Dit is een goede home gym voor beginners. Deze home gym is compact, maar ook heel veelzijdig. Je traint je hele lichaam en je kan er meer dan 30 verschillende oefeningen mee doen. De home gym heeft verschillende trainingsunits: bankdruk, butterfly unit, lat pully station en een been unit.

focus fitness krachtstation

Klik hier om de prijs van de Focus Fitness home gym unit 2 te bekijken >>

Focus Fitness home gym unit 4 – krachtstation

Dit is de beste home gym onder de € 500. Als je dus graag een home gym wilt kopen, maar je hebt niet veel budget is dit een goede home gym voor jou. Dit is een complete home gym waarvan de rugleuning en het zitvlak verstelbaar zijn. Je kan dus heel makkelijk wisselen tussen bepaalde oefeningen.

Je kan met deze home gym 30 verschillende oefeningen doen zoals, leg extensions, chest press en lat pull downs. In het midden van de home gym bevindt zich nog een extra pulley waarmee je de buik, rug, en armen kunt trainen.

focus fitness krachtstation 2

Klik hier om de prijs van de Focus Fitness home gym unit 4 te bekijken >>

Dipstation – krachtstation – buiktrainer

Dit is een zeer compacte home gym met een vriendelijke prijs. Als je weinig ruimte in huis hebt, maar toch graag thuis wilt trainen met een home gym is dit de beste keuze. Deze home gym staat niet op de grond, maar hangt aan de muur. Hierdoor heb je minder ruimte nodig. Met deze home gym train je vooral je triceps.

Dipstation

Klik hier om de prijs van dit dipstation te bekijken >>

Focus Fitness home gym unit 6 – krachtstation

Dit een zeer uitgebreide home gym voor thuis. De home gym is geschikt voor beginners en voor gevondenen en bevat 70 kg aan gewichten. Ook is deze home gym uitgerust met een katrollen systeem. Dit betekend dat je sommige oefeningen met kabels twee keer zo zwaar kan maken en dat je dus kan tillen tot 140 kg.

De home gym heeft ook een zeer uitgebreid pulley station. Je kan dit pulley station in 16 verschillende hoogtes instellen en dit zorgt ervoor dat je veel verschillende trainingsmogelijkheden hebt. Je kan er verschillende oefeningen mee doen zoals, leg extensions, low row, of cable curl cable chest press.

focus fitness krachtstation 6

Klik hier om de prijs van de Focus Fitness home gym unit 6 te bekijken >>

Krachtstation VirtuFit KH1 – home gym

Dit is een gemiddelde home gym met een belastbaar gewicht van 135 kg. Met deze home gym heb je een full body workout. Het is een smalle home gym en daardoor erg praktisch om in kleine smalle ruimtes neer te zetten.

Met deze home gym kan je verschillende krachtoefeningen doen zoals, chest press, chestfly, leg extensions, lat pull down, bicep curls, seated row, triceps push down en nog veel meer.

virtufit home gym

Klik hier om de prijs van de VirtuFit KH1 te bekijken >>

Home gym Powertec WB-MS

Dit is de best verkochte home gym ter wereld. Dat komt vooral, omdat je met deze home gym heel veel oefeningen kunt doen. Je kunt er meer dan 30 verschillende kracht oefeningen mee doen zoals, shoulder press, benchpress, lat pull down, seated row, lunge, triceps push down, bicep curls en nog veel meer. Ook is het mogelijk om met deze home gym met 3 mensen tegelijkertijd te trainen.

powertec home gym

Klik hier om de prijs van de Powertec WB-MS te bekijken >>

Een home gym de perfecte keuze?

Zoals je dus hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende home gyms waar je uit kunt kiezen. Hierboven hebben we er maar een aantal besproken. Wat vooral belangrijks is om bij de aanschaf te letten op de aandachtspunten. Met een home gym in huis heb je de volledige flexibiliteit en kan je zelf bepalen waar en wanneer je wilt trainen.

Daarnaast kan je de home gym ook nog eens aanpassen op jouw eigen lichaam, conditie en behoefte.

Wil jij dus niet steeds naar de sportschool rijden en vast zitten aan een abonnement, maar toch alle spiergroepen trainen wanneer jij wilt? Dan is een home gym de perfecte keuze voor jou!

Over de schrijver

Meer informatie over droog trainen?

Wij hebben meer dan 50 artikelen over droog trainen in ons archief!